Το επόμενο ομαδικό σεμινάριο του Biodog για την διατροφολογία και διαιτολογία σκύλου για επαγγελματίες θα ξεκινήσει την Κυριακή 26/3/2023. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 6934 887 947 Close
ΑΝΑΤΡΟΦΗ

Εκπαίδευση τουαλέτας κουταβιών

Εκπαίδευση τουαλέτας κουταβιών

Από την τρίτη εβδομάδα ζωής, τα κουτάβια αποκτούν την ικανότητα να κάνουν την φυσική τους ανάγκη από μόνα τους. Μέχρι τότε είναι απαραίτητο η μάνα τους να τους γλύψει σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, προκαλώντας την αφόδευση.
Από την πέμπτη εβδομάδα ζωής, τα κουτάβια αρχίζουν να ελέγχουν τους σφιγκτήρες τους και ενστικτωδώς πηγαίνουν και λερώνουν κάπου έξω από την φωλιά του.
Μεγαλώνοντας και ακολουθώντας πάντα τη μαμά τους, απομακρύνονται όλο και πιό πολύ από την φωλιά τους και μάλιστα επιλέγουν ένα συγκεκριμένο σημείο.
Η πρώτη λοιπόν εκπαίδευση τουαλέτας γίνεται ήδη από την μάνα των κουταβιών και όταν τα κουτάβια φτάνουν στο σπίτι μας, εμείς δεν έχουμε παρά να του δείξουμε τον καινούργιο χώρο ανακούφισης και να φροντίσουμε για άμεση πρόσβαση σε αυτόν.

Στις περιπτώσεις όμως που ένα κουτάβι δεν είχε την δυνατότητα να ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ βασιζόμενο του ένστικτου του κατά τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, είμαστε εμείς υπεύθυνοι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ενστικτωδώς.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του σκύλου σας, πατήστε εδώ.

Join the conversation

ACCOUNT
Wishlist
ΣΥΝΔΕΣΗ
Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

TOP
Arrow

Το καλάθι μου 0