Το επόμενο ομαδικό σεμινάριο του Biodog για την διατροφολογία και διαιτολογία σκύλου για επαγγελματίες θα ξεκινήσει την Κυριακή 26/3/2023. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 6934 887 947 Close
ΑΝΑΤΡΟΦΗ

Πάμε βόλτα και η σωματική άσκηση του κουταβιού

σωματική άσκηση του κουταβιού

Στην ηλικία των δύο εβδομάδων τα κουτάβια ξεκινούν να περπατάνε μέσα στα όρια της γεννήστρας. Λίγες μέρες αργότερα αρχίζουν να ασκούνται σωματικά, παίζοντας με τα αδέρφια τους και τη μάνα τους. Μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης εβδομάδας αποκτούν την δυνατότητα να βγαίνουν έξω από τη γεννήστρα για να κάνουν την ανάγκη τους και να εξερευνήσουν το περιβάλλον.

Θα πρέπει να έχει περάσει ο πρώτος μήνας για να απομακρυνθούν από το κοντινό περιβάλλον της γεννήστρας, ακολουθώντας τη μάνα τους και εξερευνώντας νέους χώρους με καινούργια ερεθίσματα. Εκεί θα τους δοθεί επίσης η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναπτύξουν τις σωματικές τους ικανότητες, κυρίως μέσα από το έντονο παιχνίδι.

Όταν το κουτάβι έρθει στο σπίτι μας, θα γίνουμε εμείς υπεύθυνοι να του προσφέρουμε το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου εκείνο να αναπτυχθεί σωστά. Δηλαδή, ένας σωστά διαμορφωμένος χώρος, πλούσιος σε ερεθίσματα μες τον οποίο το κουτάβι μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια, εξελίσσοντας μέρα παρά μέρα τις σωματικές και πνευματικές του δεξιότητες.

Μετά τον τρίτο μήνα και όταν ο πρώτος κύκλος των εμβολίων έχει ολοκληρωθεί, το κουτάβι είναι έτοιμο να ανακαλύψει τον έξω κόσμο. Τότε γινόμαστε πάλι εμείς υπεύθυνοι να εξασφαλίσουμε ότι οι πρώτες του βόλτες θα είναι γεμάτες από ευχάριστες εμπειρίες, χωρίς κινδύνους και υπερβολές.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη συμπεριφορά του σκύλου σας, πατήστε εδώ.

Join the conversation

ACCOUNT
Wishlist
ΣΥΝΔΕΣΗ
Password Recovery

Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.

TOP
Arrow

Το καλάθι μου 0