ΑΝΑΤΡΟΦΗ

Πάμε βόλτα και η σωματική άσκηση του κουταβιού

σωματική άσκηση του κουταβιού

Στην ηλικία των δύο εβδομάδων τα κουτάβια ξεκινούν να περπατάνε μέσα στα όρια της γεννήστρας. Λίγες μέρες αργότερα αρχίζουν να ασκούνται σωματικά, παίζοντας με τα αδέρφια τους και τη μάνα τους. Μεταξύ της τρίτης και της τέταρτης εβδομάδας αποκτούν την δυνατότητα να βγαίνουν έξω από τη γεννήστρα για να κάνουν την ανάγκη τους και να εξερευνήσουν το περιβάλλον.

Θα πρέπει να έχει περάσει ο πρώτος μήνας για να απομακρυνθούν από το κοντινό περιβάλλον της γεννήστρας, ακολουθώντας τη μάνα τους και εξερευνώντας νέους χώρους με καινούργια ερεθίσματα. Εκεί θα τους δοθεί επίσης η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αναπτύξουν τις σωματικές τους ικανότητες, κυρίως μέσα από το έντονο παιχνίδι.

Όταν το κουτάβι έρθει στο σπίτι μας, θα γίνουμε εμείς υπεύθυνοι να του προσφέρουμε το ιδανικό περιβάλλον προκειμένου εκείνο να αναπτυχθεί σωστά. Δηλαδή, ένας σωστά διαμορφωμένος χώρος, πλούσιος σε ερεθίσματα μες τον οποίο το κουτάβι μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια, εξελίσσοντας μέρα παρά μέρα τις σωματικές και πνευματικές του δεξιότητες.

Μετά τον τρίτο μήνα και όταν ο πρώτος κύκλος των εμβολίων έχει ολοκληρωθεί, το κουτάβι είναι έτοιμο να ανακαλύψει τον έξω κόσμο. Τότε γινόμαστε πάλι εμείς υπεύθυνοι να εξασφαλίσουμε ότι οι πρώτες του βόλτες θα είναι γεμάτες από ευχάριστες εμπειρίες, χωρίς κινδύνους και υπερβολές.

Υπεύθυνη κειμένου: Ρεγγίνα Μπίμπα, Διατροφολόγος και Σύμβουλος εναλλακτικών θεραπειών για σκύλους και γάτες

Εάν είστε κηδεμόνας σκύλου και θέλετε να μάθετε περισσότερα για το κατοικίδιό σας, για το είδος του, για το χαρακτήρα του και για τις ιδιαίτερες ανάγκες του ακολουθήστε μας εδώ.

Join the conversation

TOP

Το καλάθι μου 0