Ποιοι Είμαστε

Είτε αφορά την ανατροφή / εκπαίδευσή του είτε την υγεία και τη διατροφή του σκύλου, εμείς μπορούμε να σταθούμε δίπλα σας προσφέροντας μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών που περιλαμβάνει εξατομικευμένα σεμινάρια, στοχευμένα προγράμματα, ειδικά σχεδιασμένα διατροφολόγια και άλλα.

regina bibas biodog

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Το όνομα μου είναι Ρεγγίνα Μπίμπα. Γεννήθηκα το 1965 στην Αυστρία και μένω στην Ελλάδα από το 1986. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούμαι με το εκτροφείο μου, το Amalthea Nais, με την ανατροφή, τη φροντίδα και την εκπαίδευση σκύλων. Μέσω της στενής και συστηματικής παρακολούθησης της ανάπτυξης τους και των τρόπων επικοινωνίας τους, έμαθα πολλά για τις βιολογικές λειτουργίες και τις ανάγκες τους.

Επειδή πιστεύω ότι στη σωματική και ψυχική υγεία, στη συμπεριφορά και στη δυνατότητα συγκέντρωσης και εκμάθησης παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος ταϊσματος και το είδος της διατροφής, αποφάσισα να ακολουθήσω επαγγελματική κατάρτιση στη διατροφολογία στην Ακαδημία ΑΤΝ Ελβετίας όπου και απέκτησα το πτυχίο ειδικότητας διατροφολόγου για σκύλους και γάτες. Στη συνέχεια παρακολούθησα μαθήματα βοτανοθεραπείας, μυκοθεραπείας και αρωματοθεραπείας για κατοικίδια ζώα στην Ακαδημία DOGTISCH της Αυστρίας από όπου έλαβα την πιστοποίηση του Συμβούλου εναλλακτικών θεραπειών.

Regina Bibas

Υπεύθυνη του Biodog

Διατροφολόγος και Σύμβουλος εναλλακτικών θεραπειών για σκύλους και γάτες

Η εκπαίδευση διατροφολογίας (Ernährungslehre) μού δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω διατροφολογικές συμβουλές και ειδικά διαιτολόγια για υγιή σκυλιά και κλινικά διαιτολόγια, που συνδιάζονται με κτηνιατρικές θεραπείες, για σκυλιά με διάφορες ασθένειες. Παράλληλα ως σύμβουλος στις εναλλακτικές θεραπείες για κατοικίδια ζώα, έχω γνώσεις να εφαρμόζω τη βοτανοθεραπεία, τη μυκοθεραπεία και την αρωματοθεραπεία για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων που μπορεί να εμφανιστούν στην υγεία των ζώων κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Παρακολουθώντας μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, προσπαθώ να εξελίσσω συνεχώς τις γνώσεις μου στον τομέα της ανατροφής, της διατροφολογίας και της υγείας των σκύλων και των γατιών.

Η
φιλοσοφία
μας

Στις ημέρες μας, ο σκύλος, λόγω των σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων που έχουμε, μπορεί να έχει μια πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Όμως, όπως συμβαίνει και σε εμάς τους ανθρώπους, τα σκυλιά μας, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της καθημερινότητας και της ακατάλληλης διατροφής, παρουσιάζουν διάφορες ασθένειες οι οποίες είναι παρόμοιες με τις δικές μας.

Εμείς, η ομάδα του Biodog, πιστεύουμε οτι κάθε σκύλος, ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης, τη φυλή του, την ηλικία του και τον χαρακτήρα του, έχει τις δικές του απαιτήσεις που αφορούν τη διατροφή, τον τρόπο ταϊσματος, την άσκηση και τον τρόπο ζωής του.

Μία σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για την σωστή σωματική ανάπτυξη και την συντήρηση του οργανισμού του σκύλου προστατεύοντας από διάφορες ασθένειες. Ο τρόπος ταϊσματος και η μορφή της τροφής (BARF, μαγειρευτό, ανάμεικτη, ξηρά) παίζουν σημαντικό ρόλο στη σωματική λειτουργία και στη ψυχολογική κατάσταση του σκύλου. Η κατάλληλη άσκηση παίζει καθοριστικό ρόλο στην γενική ισορροπία του σκύλου. Τέλος, ο τρόπος και ο βαθμός επικοινωνίας, η κατανόηση και ο σεβασμός ως πυρήνας της εμπιστοσύνης μεταξύ ανθρώπου και σκύλου είναι οι βασικοί παράγοντες που κάνουν να λειτουργούν σωστά όλα τα παραπάνω.

Πιστεύουμε ότι η σωματική υγεία του σκύλου συνδέεται άμεσα με την ψυχολογία του, όπως συμβαίνει και σε εμάς τους ανθρώπους.

TOP
Το καλάθι μου 0