ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ

Ποιούς κινδύνους κρύβουν τα σταφύλια για τα σκυλιά μας;

Σταφύλια

Ο αριθμός των σκυλιών που δηλητηριάζονται και πεθαίνουν από τρόφιμα που περιέχουν σταφύλια και σταφίδες αυξάνεται συνεχώς.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποια είναι η ελάχιστη δηλητηριώδης δοσολογία. Επίσης δεν είναι γνωστό ποια είναι η ακριβής δραστική ουσία που προκαλεί δηλητηρίαση. Μερικοί ερευνητές υποψιάζονται ότι υπάρχουν ορισμένες μυκητιακές τοξίνες. Άλλοι υποστηρίζουν ότι φταίει το σαλικυλικό οξύ.

Όταν ο σκύλος μας έχει φάει σταφύλια ή σταφίδες κι έχει συμπτώματα όπως μειωμένη όρεξη, διάρροια, ναυτία κι εμετό, είναι πολύ σημαντικό να πάμε άμεσα στον κτηνίατρο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη των φρούτων για την υγεία των σκυλιών μας μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο “Τι φρούτα κάνουν καλό στην υγεία του σκύλου μας;“.

 

Στο e-shop του Biodog μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από φυσικά συμπληρώματα διατροφής και υγιεινές λιχουδιές για τον σκύλο σας.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας, πατήστε εδώ.

Join the conversation

ACCOUNT
Wishlist
Σύνδεση
Password Recovery

Χάσατε τον κωδικό σας; Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για να δημιουργήσετε ένα νέο κωδικό μέσω email.

TOP

Το καλάθι μου 0