ΥΓΕΙΑ
Posted in

Ποιοι κηδεμόνες σκύλων έχουν τα πιο υγιή σκυλιά, βάσει της τελευταίας μεγάλης έρευνας

Ποιοι κηδεμόνες σκύλων έχουν τα πιο υγιή σκυλιά
Posted in

Οι περισσότεροι κηδεμόνες σκύλων αναρωτιούνται εάν ο χρόνος και η αγάπη που αφιερώνουν στα σκυλιά τους αρκούν για να είναι εκείνα ευτυχισμένα και υγιή.

Επίσης υπάρχουν άλλοι πολλοί κηδεμόνες που ενδιαφέρονται για το τι ακριβώς χρειάζεται ο σκύλος τους για να μην έχει προβλήματα υγείας.

Βάσει της μεγαλύτερης έρευνας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία του σκύλου, διαπιστώνουμε πως η αγάπη και ο χρόνος που προσφέρουμε στον σκύλο μας δεν αποτελούν τον βασικό παράγοντα της κατάστασης υγείας του τετράποδου φίλου μας.

Για να βρεθεί μία απάντηση στο ερώτημα “ποιοι είναι οι καθοριστικοί παράγοντες για την υγεία του σκύλου;”, η επιστήμονας Brianah McCoy μελέτησε 21.410 ερωτηματολόγια του Dog Aging Project, που είχαν συμπληρώσει κηδεμόνες σκύλων, ελέγχοντας πέντε παράγοντες που θεωρούσε ισχυρούς για τη στατιστική της μελέτη:

  1. Το οικονομικό εισόδημα του κηδεμόνα του σκύλου
  2. Η ηλικία του κηδεμόνα του σκύλου
  3. Η προσωπική κατάσταση του κηδεμόνα του σκύλου
  4. Η συμβίωση του σκύλου με άλλα σκυλιά στο σπίτι
  5. Το περιβάλλον διαβίωσης του σκύλου

Και οι πέντε αυτοί παράγοντες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην υγεία του σκύλου μας και μας επιτρέπουν να κατανοήσουμε τι βοηθάει και υποστηρίζει τη μακρόχρονη καλή της κατάσταση.

Οι έρευνες ανακάλυψαν ότι:

α. Στα σκυλιά των κηδεμόνων με υψηλό εισόδημα εντοπίζονται έγκαιρα περισσότερες ασθένειες και εκείνα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση υγείας σε σχέση με τα σκυλιά των κηδεμόνων με χαμηλό εισόδημα.

β. Κηδεμόνες που φροντίζουν παραπάνω από ένα κατοικίδιο έχουν πιο υγιή σκυλιά σε σχέση με τους κηδεμόνες που ζουν μόνο με έναν σκύλο.

γ. Ζευγάρια κηδεμόνων ή κηδεμόνες που ζουν μόνοι τους έχουν πιο υγιή σκυλιά σε σχέση με τους κηδεμόνες με παιδιά.

δ. Ηλικιωμένοι κηδεμόνες έχουν πιο υγιή σκυλιά σε σχέση με τους κηδεμόνες νεαρής και μέσης ηλικίας. (αυτό το στοιχείο ισχύει μόνο για ηλικιωμένους με νεαρά σκυλιά)

Τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε από αυτά τα στοιχεία;

Η έρευνα μας δείχνει ότι η συντροφιά με άλλα κατοικίδια επηρεάζει θετικά την υγεία των σκυλιών και βοηθάει να βρίσκεται ο σκύλος για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καλή κατάσταση υγείας.

Η οικονομική κατάσταση των κηδεμόνων δεν επηρεάζει ουσιαστικά την υγεία του κατοικιδίου αλλά βοηθάει στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας του σκύλου.

Η ηλικία του κηδεμόνα έχει επίδραση κυρίως στα νεαρά σκυλιά, ενώ σε σκυλιά μεγαλύτερης ηλικίας δεν έχει σημασία.

Η πολυμελή οικογενειακή κατάσταση επηρεάζει αρνητικά την υγεία του σκύλου λόγω της ύπαρξης πολλών προτεραιοτήτων σχετικών με τις οικογενειακές ανάγκες.

Μέσα από μεγάλες έρευνες και μακρόχρονες παρατηρήσεις διαθέτουμε σημαντικά στοιχεία σχετικά με τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου, τα οποία μας βοηθούν να κατανοούμε καλύτερα τις ανάγκες και την λειτουργία του. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι έρευνες και οι στατιστικές παρουσιάζουν πάντα τον μέσο όρο των πραγμάτων.

Υπεύθυνη κειμένου: Ρεγγίνα Μπίμπα, Διατροφολόγος και Σύμβουλος εναλλακτικών θεραπειών για σκύλους και γάτες

Εάν χρειάζεστε συμβουλές για το σκύλο σας, πατήστε εδώ.

Join the conversation

TOP

Το καλάθι μου 0