ΥΓΕΙΑ
Posted in

Ο ρόλος της διατροφής στις φλεγμονές του πρωκτού στο σκύλο

Ο ρόλος της διατροφής στις φλεγμονές του πρωκτού στο σκύλο
Posted in

Στον σκύλο, οι πρωκτικοί αδένες βρίσκονται δεξιά και αριστερά του πρωκτού, ακριβώς κάτω από το δέρμα. Σε αυτούς τους αδένες σχηματίζεται ένα υγρό το οποίο αφαιρείται αυτόματα κατά την αφόδευση. Σε εμάς τους ανθρώπους, το υγρό αυτό μυρίζει πολύ άσχημα. Στα σκυλιά μας όμως είναι το προσωπικό τους άρωμα με το οποίο σημαδεύουν την περιοχή τους και αναγνωρίζονται μεταξύ τους.

Ο οργανισμός πολλών σκυλιών όμως αδυνατεί να αδειάσει τους πρωκτικούς αδένες κατά την αφόδευση. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονές, έντονους πόνους, δυσκοιλιότητα, εκζέματα και αποστήματα. Όσο πιο συχνά εμφανίζεται η φλεγμονή τόσο πιο επικίνδυνος είναι ο σχηματισμός ενός αποστήματος.

Οι αιτίες του προβλήματος είναι μία κληρονομική ευαισθησία, ακατάλληλη διατροφή και φάρμακα.

Είναι πολύ σημαντικό για σκυλιά που πάσχουν συχνά από φλεγμονές στους πρωκτικούς αδένες να τρώνε μία ισορροπημένη ποιοτική διατροφή, πλούσια σε καλές θρεπτικές ουσίες, ίνες και ουσίες με προβιοτικές δράσεις.

Ο φλοιός psyllium, στη σωστή δοσολογία ανάλογα με το βάρος του σκύλου, είναι μία εξαιρετική πηγή ινών που βοηθάει στον σωστό μεταβολισμό και στην ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου.

Υπεύθυνη κειμένου: Ρεγγίνα Μπίμπα, Διατροφολόγος και Σύμβουλος εναλλακτικών θεραπειών για σκύλους και γάτες

Εάν θέλετε να ελέγξετε τη διατροφή του σκύλου σας, πατήστε εδώ.

Join the conversation

TOP

Το καλάθι μου 0