ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ

Κάνει ο σκύλος μου να τρώει πεπόνι;

Το πεπόνι

Το πεπόνι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και D και σε κάλσιο, σίδερο, νάτριο και επίσης περιέχει πολλές φυτικές ίνες. Είναι λοιπόν ένα πολύ υγιεινό σνακ για τον σκύλο μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το πεπόνι δεν είναι φρούτο, αλλά λαχανικό που ανήκει στην κατηγορία των αγγουριών. Παρόλο που περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, πρέπει να προσέχουμε μερικά πράγματα: λόγω των αυξημένων ζαχάρων, το πεπόνι δεν είναι κατάλληλο για σκυλιά που πάσχουν από διαβήτη, για πολύ μικρά κουτάβια και για ηλικιωμένα σκυλιά. Η φλούδα και τα κουκούτσια του πεπονιού περιέχουν βλαβερές ουσίες και πρέπει να τα αφαιρούμε. Υπάρχουν αρκετά σκυλιά που αντιδρούν στη κατανάλωση του πεπονιού με διάρροιες οπότε πρέπει πάντα να προσφέρουμε μικρές ποσότητες.

Τέλος ο σωστός τρόπος να απολαμβάνει ο σκύλος μας το πεπόνι είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια ή σε μορφή πουρέ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη των φρούτων για την υγεία των σκυλιών μας μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο “Τι φρούτα κάνουν καλό στην υγεία του σκύλου μας;“.

 

Στο e-shop του Biodog μπορείτε να βρείτε μια ποικιλία από φυσικά συμπληρώματα διατροφής και υγιεινές λιχουδιές για τον σκύλο σας.

Εάν έχετε απορίες σχετικά με τη διατροφή του σκύλου σας, πατήστε εδώ.

Υπεύθυνη κειμένου: Ρεγγίνα Μπίμπα, Διατροφολόγος και Σύμβουλος εναλλακτικών θεραπειών για σκύλους και γάτες

Join the conversation

TOP

Το καλάθι μου 0