Εάν έχετε ένα σκύλο και χρειάζεστε πληροφορίες σχετικά με τη διατροφή του ή θέλετε να αποκτήσετε ένα ιδανικό διαιτολόγιο που να ταιριάζει στις ιδιαίτερες ανάγκες του, στο Biodog μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε στον σκύλο σας, ανάλογα με τις ανάγκες του, μία πλήρη ισορροπημένη διατροφή και να βελτιώσουμε την γενική ευεξία του σκύλου σας. 

Η σημασία της Διατροφολογίας

Για την υγεία και την ευτυχία του σκύλου μας, η τροφή παίζει έναν καθοριστικό ρόλο. Πολλά σύγχρονα προβλήματα υγείας (δυσπλασία, διάφορες αλλεργίες, παχυσαρκία, καρδιοπάθειες, διαβήτης, καρκίνος) εχουν τις ρίζες τους σε μία μακρόχρονη ακατάλληλη διατροφή. Επίσης μία διατροφολογική υποστήριξη είναι απαραίτητη για σκυλιά που υποφέρουν απο μία ασθένεια. Οι σωστές θρεπτικές ουσίες σε κατάλληλες αναλογίες και σε γεύματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε σκύλου είναι εγγύηση για μία υγιή, ευτυχισμένη και μακρόχρονη ζωή.

Η Διατροφολογία σκύλων και γατιών είναι ένας κλινικός κλάδος στον τομέα της Υγείας. Ασχολείται με το γαστρεντερικό σύστημα των ζώων και με τις ανάγκες του. Λειτουργεί βασιζόμενη σε επιστημονικές γνώσεις στα θέματα των χημικών συστατικών που συνθέτουν τις τροφές και στις ανατομικές λειτουργίες και αλληλεπιδράσεις μεταξύ του γαστρεντερικού συστήματος και του υπόλοιπου σώματος.

Ο διατροφολόγος

Ο διαιτολόγος σκύλων είναι ο μόνος εξουσιοδοτημενος επαγγελματίας που μπορεί να συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθούν οι σκύλοι τους, είτε είναι υγιείς είτε άρρωστοι.

Tι είναι το Biodog;

Με έναν συνδυασμό επιστημονικών γνώσεων, προγραμμάτων διατροφολογίας και μακροχρόνιας πείρας πάνω στο σύγχρονο σκύλο, προσφέρουμε επαγγελματικές υπηρεσίες στο τομέα της διατροφολογίας και της ανάπτυξης των σκύλων.

Μέσω ενός εξειδικευμένου προγράμματος, ελέγχουμε τη διατροφή του σκύλου σας με βάση τις προσωπικές ανάγκες του. Σχεδιάζουμε ισορροπημένα διατροφολόγια σε μορφή BARF, μαγειρευτό και ανάμεικτες τροφές.

Για ποιόν είναι το Biodog;

 Οι υπηρεσίες του Biodog απευθύνονται σε όλους τους ιδιοκτήτες σκυλιών που θέλουν, με χρήση αναγνωρισμένων και εφαρμοσμένων γνώσεων, να φροντίσουν για την υγεία και την ισορροπία του σκύλου τους.

 Για ποιούς λόγος μπορεί να χρειαστεί κανείς έναν διατροφολόγο;

Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, έχοντας τις απαραίτητες γνώσεις, μπορεί να προσφέρει στον σκύλο του μία ισορροπημένη διατροφή. Έαν όμως δεν έχετε τον χρόνο να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις ή αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι ο σκύλος σας ακολουθεί μία ιδανική διατροφή ή αν ο σκύλος σας είναι άρρωστος και έχει ειδικές διατροφολογικές απαιτήσεις, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν διατροφολόγο.

Τι προσφέρουμε:

 • Έλεγχος διατροφής του σκύλου σας
 • Ατομικά διατροφολόγια για ενήλικα υγιή σκυλιά
 • Διατροφολόγια για κουτάβια
 • Διατροφολόγια για σκύλες σε εγκυμοσύνη
 • Διατροφολόγια για ηλικιωμένα σκυλιά
 • Διαιτολόγια με συμβουλευτική υποστήριξη για υπέρβαρα σκυλιά
 • Ειδικά διαιτολόγια για σκυλιά με αλλεργίες
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες και διατροφολόγια για σκυλιά εργασίας
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες και διατροφολόγια για αθλητικά σκυλιά υψηλών επιδόσεων
 • Διαιτολόγια που συνδιάζονται με κτηνιατρικές θεραπείες
 • Συμβουλευτικές υπηρεσίες και διαιτολόγια για σκυλιά με προβλήματα συμπεριφοράς (υπερκινητικότητα, φοβίες, κρίσεις πανικού και άλλα)

Ανεξάρτητα από το αν ταϊζετε BARF, μαγειρευτό ή ξηρά τροφή, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε ισορροπημένη τη διατροφή του σκύλου σας και να καλύψετε τις ανάγκες του για όλα τα θρεπτικά συστατικά.

 • Διατροφολόγια ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ανάγκες του σκύλου σας
 • Ολοκληρωμένα γεύματα με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά
 • Προτάσεις βασισμένες στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο τομέα της διατροφολογίας
 • Χρήση ειδικών προγραμμάτων για τη δημιουργία των πιο αποτελεσματικών διατροφολογίων

Το Biodog – ο διατροφολόγος σας – ειδικεύεται στη διατροφή του σκύλου σας και σε ειδικές διαιτητικες τροφές. Σας βοηθάει να βρείτε την κατάλληλη τροφή για τον σκύλο σας.

Το Biodog, ως ουδέτερη και ανεξάρτητη υπηρεσία, κρίνει εμπορικές ξηρές τροφές και κονσέρβες.

Για άρρωστα σκυλιά δημιουργεί το κατάλληλο σχέδιο διατροφής σε συνδιασμό με την κτηνιατρική θεραπεία.

Στην περίπτωση που ταϊζετε BARF, μαγειρευτό ή μείξη μαγειρευτού και ξηράς τροφής, ελέγχουμε εάν η διατροφή είναι πλήρης ή εαν χρειάζεται συμπληρωματικά στοιχεία ουτώς ώστε να μην παρουσιάσει ο σκύλος σας έλλειψη βιταμίνων και ιχνοστοιχείων.

Το Biodog σας συμβουλεύει ανεξάρτητα και εξατομικευμένα σχετικά με τις ανάγκες του σκύλου σας.

Στόχος μας είναι  να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή υποστήριξη και φροντίδα για όλα τα θέματα που αφορούν τη διατροφή του σκύλου σας. Λαμβάνουμε πάντα υπόψη μας τόσο τις ιδιαίτερες προτιμήσεις του σκύλου όσο και τις δικές σας επιθυμίες και ανάγκες.