Τα μέτρα ασφαλείας κατά της εξάπλωσης του #κορονοϊού φέρανε πάρα πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά μας που μας δυσκολεύουν σε διάφορους τομείς.

Ειδικά οι κηδεμόνες κουταβιών αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα σε θέματα ανατροφής κι εκπαίδευσης όπως για παράδειγμα απουσία απαραίτητων ερεθισμάτων λόγω περιορισμένης ακτίνας κυκλοφορίας, έλλειψη κοινωνικοποίησης με άλλα ζώα και ανθρώπους κι έλλειψη επίσης παιχνιδιού και απασχόλησης σε φυσικό περιβάλλον.

Σε αυτή την κατάσταση είναι σημαντικό λοιπόν να αποκτήσουμε φαντασία, ενσυναίσθηση και κατανόηση προκειμένου να ζήσουμε με το κουτάβι μας ποιοτικά και με ασφάλεια.

Αποφεύγοντας ζωηρά παιχνίδια σε λείες επιφάνειες και σκάλες που είναι πιθανό να προκαλέσουν τραυματισμούς, προτρέπουμε το κουτάβι μας να ασχολείται με «έξυπνα παιχνίδια». Ακολουθούμε ένα σταθερό και κατάλληλο πρόγραμμα ύπνου-φαγητού απασχόλησης και εξασφαλίζουμε για το κουτάβι μία ισορροπημένη διατροφή ειδική να υποστηρίζει την ανάπτυξή του. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τις πιθανότητες εμφάνισης μακροπρόθεσμων δυσάρεστων συνεπειών για την σωματική και ψυχική υγεία του.

Στο #biodog παραμένουμε διαθέσιμοι όλο το 24ωρο για να σας βοηθήσουμε σε στιγμή ανάγκης. Παράλληλα προσφέρουμε εξ αποστάσεως ειδικά συμβουλευτικά προγράμματα και σεμινάρια υγείας, εκπαίδευσης και διατροφής.

Please follow and like us: