Ευτυχώς ακόμα επιτρέπεται να πηγαίνουμε βόλτα με τον τετράποδο συγκάτοικό μας. Θα πρέπει όμως να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί: έχουμε τον σκύλο μας πάντα με λουρί και κρατάμε αποστάσεις από άλλους σκύλους και ανθρώπους. Το τρίχωμα του σκύλου μπορεί να μεταφέρει τα μικρόβιά μας με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν τα ρούχα μας.

Έχοντας όμως υπόψιν ότι ο σκύλος θέλει να πηγαίνει βόλτα όχι μόνο για λόγους φυσικής εκτόνωσης αλλά και για να ικανοποιήσει τις κοινωνικές ανάγκες του, καταλαβαίνουμε πως τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας προκαλούν στο κατοικίδιό μας σύγχυση και δυσφορία.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, ιδιαιτέρως αυτό το διάστημα, να δίνουμε στον σκύλο την ευκαιρία να μυρίζει και να εποπτεύει την περιοχή του. Όταν συναντάμε από μακριά γνωστούς μας σκύλους και ανθρώπους, επιτρέπουμε στον σκύλο μας να εκδηλώσει ακόμα και μία υπερβολικά ενθουσιώδη συμπεριφορά. Επίσης θα πρέπει να δείχνουμε κατανόηση σε πρωτοφανείς επιθετικές αντιδράσεις φροντίζοντας με ηρεμία να τον καθησυχάζουμε.

Στο Biodog , με εξ αποστάσεως παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε μαζί με τον σκύλο σας μία ποιοτική βόλτα σε περίοδο καραντίνας αποφεύγοντας την εμφάνιση καινούριων συμπεριφορικών προβλημάτων.

Please follow and like us: