Τα σκυλιά που ζουν μεσα στο σπίτι χρειάζονται την περιποίησή τους. Η περιποίηση σκυλιών που ζούν μέσα στο σπίτι είναι ένας σημαντικός τομέας της υγείας και δεν γίνεται μόνο για λόγους καλλωπισμού. Εμείς σαν κηδεμόνες είμαστε υπεύθυνοι για να παρέχουμε την σωστή Περιποίηση σκυλιών.

Νύχια: λόγω περιορισμένης ακτίνας κυκλοφορίας άρα και σύντομης βόλτας, τα νύχια του σκύλου μας μεγαλώνουν γρήγορα και χρειάζεται να τα κόβουμε τακτικά. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε την εμφάνιση διαφόρων ορθοπεδικών προβλημάτων.

Χτένισμα: τώρα είναι η εποχή που ο σκύλος μας αλλάζει το τρίχωμά του. Η καραντίνα μπορεί να προκαλέσει παραπάνω από την κανονική τριχόπτωση. Για αυτό τον λόγο καλό είναι να τον χτενίζουμε καθημερινά.

Λούσιμο: καθώς ο σκύλος μας ζει περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και δεν παίζει σε πάρκα ή στον δρόμο, δεν χρειάζεται καθόλου να τον λούσουμε. Αντιθέτως το υπερβολικό λούσιμο μπορεί να κάνει κακό στο τρίχωμά του. Να έχουμε υπόψη μας δε πως το λούσιμο δεν έχει καμία σχέση με την απολύμανση και πως μπορεί να κάνει τον σκύλο μας ακόμα πιο ευάλωτο σε ασθένειες.

Οι κηδεμόνες που έχουν σκυλιά ειδικών φυλών που απαιτούν συστηματικό grooming (Golden Retriever, Westie, Griffon Canis, Schnauzer κ.α.) θα πρέπει να προσφέρουν στον σκύλο τους την ελάχιστη περιποίηση που είναι απαραίτητη για την υγεία του και να επικοινωνήσουν με τον κομμωτή προκειμένου να προμηθευτούν τα κατάλληλα εργαλεία.

Στο #biodog, με ειδικά εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα, μπορούμε να στηρίξουμε κηδεμόνες σκύλων και επαγγελματίες του χώρου σε θέματα ανατροφής, εκπαίδευσης, διατροφής και υγείας σκύλων. Παραμένουμε δε όλο το 24ωρο διαθέσιμοι για επείγοντα περιστατικά.

Please follow and like us: