Το βιογραφικό μου

Το όνομα μου είναι Ρεγγίνα. Γεννήθηκα το 1965 στην Αυστρία και μένω στην Ελλάδα από το 1986. Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολούμαι με το εκτροφείο μου, το Amalthea Nais, με την ανατροφή, τη φροντίδα και την εκπαίδευση σκυλιών. Μέσω της στενής και συστηματικής παρακολούθησης της ανάπτυξης τους και των τρόπων επικοινωνίας τους, έμαθα πολλά για τις βιολογικές λειτουργίες και τις φυσιολογικές ανάγκες τους.

 

Επειδή πιστεύω ότι στη σωματική και ψυχολογική υγεία, στη συμπεριφορά και στη δυνατότητα συγκέντρωσης και εκμάθησης παίζει μεγάλο ρόλο ο τρόπος ταϊσματος και το είδος της διατροφής, αποφάσισα να ακολουθήσω επαγγελματική κατάρτιση στη διατροφολογία στην Ακαδημία ΑΤΝ Ελβετίας όπου και απέκτησα το πτυχίο ειδικότητας διατροφολόγου για σκύλους και γάτες.

 

Η εκπαίδευση διατροφολογίας (Ernährungslehre) μού δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω διατροφολογικές συμβουλές και ειδικά διαιτολόγια για υγιή σκυλιά και κλινικά διαιτολόγια, που συνδιάζονται με κτηνιατρικές θεραπείες, για σκυλιά με διάφορες ασθένειες.

 

Παρακολουθώντας μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, προσπαθώ να εξελίσσω συνεχώς τις γνώσεις μου στον τομέα της ανατροφής και της διατροφολογίας του σκύλου.

Η φιλοσοφία μου

Στις ημέρες μας, ο σκύλος, λόγω της σύγχρονης κτηνιατρικής περίθαλψης, έχει πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής. Όμως, όπως συμβαίνει και σε εμάς τους ανθρώπους, τα σκυλιά μας, λόγω των αυξημένων απαιτήσεων της καθημερινότητας και της ακατάλληλης διατροφής, παρουσιάζουν διάφορες αρρώστιες οι οποίες είναι παρόμοιες με τις δικές μας. 

Πιστεύουμε οτι κάθε σκύλος, ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης, τη φυλή του, την ηλικία του και το χαρακτήρα του, έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις που αφορούν την διατροφή, τον τρόπο ταϊσματος και την άσκησή του. Κάθε σκύλος έχει τον δικό του μεταβολισμό, το δικό του ταμπεραμέντο και τις δικές του ιδιαίτερες προτιμήσεις και απο αυτά εξαρτάται η ανάγκη του για μία συγκεκριμένη διατροφή.

Πιστεύουμε οτι όχι μόνο τα συστατικά, αλλά και ο χώρος, ο τρόπος ταϊσματος και η μορφή της τροφής (BARF, μαγειρευτό, ανάμεικτη ή ξηρά τροφή) είναι σοβαρά στοιχεία που μπορούν να επηρρεάσουν την σωματική και ψυχολογική ισορροπία του σκύλου μας.

Είναι καθήκον μας λοιπόν να εξασφαλίσουμε στον σκύλο μας μία ισορροπημένη διατροφή προσαρμοσμένη στις ιδιαίτερες ανάγκες του.